Белгия първа лига, как се представят отборите?

Какво става в първа лига в Белгия през месец Октомври 2017, т.е към самия край на месеца? 

Нека първо кажем първенците или топ 3 за предния сезон. Те бяха Андерлехт,Брюж, Золте-Варегем. Сега как е? Нека погледнем класирането. На първо място е отбора на Брюж. Няма спор за неговите качества и реноме. Брюж дълги години влизаше без проблем в групите на Шампионската лига, но общо взето до там. Въпреки това малко са отборите редовно класиращи се за Евро-турнирите, особенно от Бенелюкса. В последните години Брюж играе в Лига Европа, но и това е успех! Андерлехт също е класен отбор и за нас класирането е без особенни изненади до момента за сезон 2017/2018. На второ място е отбора на Шарлероа, което може да се счете за голям плюс за тях, а трети е Сент Труиден. На четвърто място е отбора на Андерлехт. Все пак говорим за изминали само 12-13 кръга от Първа Дивизия на Белгия, а Брюж води убедително с 5 точки пред втория. Може би ще има размествания скоро и ние ще се опитаме да следим и дадем информация за по-нататъшното развитие в Белгийското първенство. разликите между втория и четвъртия са малки и незначителни за тази фаза на шампионата.

Брюж изпусна титлата миналия сезон, но бе първенец за сезон 2015-2016-та. Очакваме отново силна игра от този отбор и голям процент вероятност за шампион за сезон 2017-2018-та. 

Золте-Варегем се намира в средата на класирането, а отборите на Юпен, Кортрийк, Остенде и Мехелен се борят за оцеляване в края на класирането. Какво ще се случи за в бъдеще, ще следим с интерес. Упсех! 

 

Виж цялата прогноза на: http://zalozite.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1640%3A2017-10-28-17-23-54&catid=44%3A2017-10-24-09-20-27&Itemid=29&lang=bg

Comments Off on Белгия първа лига, как се представят отборите?

Comments are closed.