Бундеслига – кръг десети сезон 2017

Какво се случва с бундеслигата, след девет изиграни кръга и има ли възможност да видим друг шампион, освен Байерн Мюнхен, който последните години, без особенни трудности достига до титлата, а при това и с голям аванс. Опонент му е Борусия Дормунд, като на няколко пъти, дормундци успяваха да вдигнат купата, но това е по-скоро изключение, отколкото правило. Естествено, че Байерн е голям шампион, но малко или много досега изглеждаше леко скучно отстрани, купа след купа за Байерн, а за останалите отбори, почти нищо. Как е в момента положението ? Нека погледнем таблицата. 

На първо място - Борусия Дортмунд плътно следван от Байерн Мюнхен. Двата отбора имат по 20 точки, като головата разлика е 25 на 7 при жълто-чрните, а при Байерн е 22 на 7. Виждаме желание и амбиция от страна на Дортмунд, да направят първенството по-интересно и да дадат маскимума от възможностите си да вдигнат купата този сезон. Байерн за първи път погледнато, не е същия Байерн, който виждахме последните 10 години. Имат лек спад на формата и това е видимо и в останалите турнири, в които играят - Шампионската лига например. 

Третия претендент, макар и с не толкова голям опит, като предните 2 е отбора на Лайпциг. Той няма титлите и реномето на Байерн и Дортмунд, но компенсира със силен спонсор, който се опитва с закупуването на играчи и развиване на школа да се противопостави на двата немски гранда. До тук, резултатите са добри, но нека изчакаме да минат още мачове, за да можем да преценим по-реално ситуацията. Лайпциг е само на точка зад лидера. 

Ще следим ситуацията във Бундеслигата с интерес и се надяваме на интересни и ползотворни моменти до края на първенството. 

Виж цялата прогноза на: http://zalozite.net/index.php?option=com_content&view=article&id=1637%3A-2017&catid=44%3A2017-10-24-09-20-27&Itemid=29&lang=bg

Comments Off on Бундеслига – кръг десети сезон 2017

Comments are closed.