Вейкауслига на Финландия

ХИК Хелзинки - ХИФК Хелзинки
Финландия
Час - 18:30
Прогноза - Х2
Коефициент - 2.30
Сигурност - 6/10

Има няколко фактора, които ни карат да смятаме, че този двубой няма да завърши с домакинска победа. ХИК не показват най-доброто от себе си в последните седмици. Те загубиха в миналия кръг изненадващо с 3:0. Представянето на ХИФК пък не е лошо и те са записали само 2 загуби в последните си 11 двубоя. Двата отбора играха в края на април, когато завършиха с равен резултат. А това, че двата отбора са от един и същ град, ще намали домакинското предимство на ХИК до минимум. Прогноза двоен шанс Х2.

ФК Лахти - Сейняоен
Финландия
Час - 18:30
Прогноза - 2
Коефициент - 2.70
Сигурност - 5/10

Гостите са далеч по-солидния отбор през този сезон. Сейняоен заемат третото място във временното класиране с актив от 27 точки, докато домакините имат записани само 16 пункта и са 8-ми. ФК Лахти успяха да спечелят само една точка в последните си 3 двубоя. През миналия сезон се класираха за участие в Европа (същото сториха и Сейняоен), но през този не се очертават подобни изгледи. Прогноза 2.

КТП Котка - РоПС Рованиеми
Финландия
Час - 18:30
Прогноза - 2
Коефициент - 2.00
Сигурност - 6/10

Имаме огромна разлика в класите в този двубой. Домакините са дълбоко в долната половина на таблицата, докато гостите са може би най-добре представящият се финландски отбор на този етап от първенството. Те започнаха сезона с три поредни загуби, но след това записаха 10 победи в 13 мача и са вече 8-ми. Една от тези победи е именно срещу КТП Котка. Двата отбора играха в началото на юни, когато РоПС нямаха никакви проблеми и спечелиха с 4:0. Сега са гости и резултатът може би няма да е чак толкова разгромен, но все пак гостите остават фаворити и мислим, че ще спечелят. Прогноза 2.

Хьонефос - Санднес
Норвегия 2
Час - 20:00
Прогноза - 2
Коефициент - 2.05
Сигурност - 6/10

Санднес през миналия сезон изпаднаха от елита, но сега са на път да се върнат там. Отборът се намира на второ място във временното класиране, а днес се изправят срещу тима също на второ място, само че отзад напред. Хьонефос на този етап изглеждат като доста по-слабия отбор и нямат големи шансове срещу намиращия се в серия от 3 поредни победи тим на гостите. Прогноза 2.

Виж цялата прогноза на: http://www.prognozi365.com/2015/07/blog-post_6.html

Comments Off on Вейкауслига на Финландия

Comments are closed.