Кувейт – Бахрейн, прогноза (09/10/2018)

Прогноза за футболната контрола Кувейт – Бахрейн.

Кувейт е с по-добър баланс срещу Бахрейн

Поради географската близост между двете държави, националните им отбори често играят приятелски срещи един срещу друг.

Това ще е 30-я мач между тях. В предишните 29 Кувейт има предимство с 18 победи и 11 загуби. А 10 пъти резултата е бил равен.

Промени подаден залог, ако си размислил – ето как!

Кувейт бе по-успешен в миналото

Кувейт може да се похвали и с повече международни успехи. Отборът е шампион на Азия за 1980. През същата година участва на Олимпиадата в Москва. Там е и най-големият успех на кувейтския футбол. Арабите успяват да излязат без загуба от група с Чехословакия, Нигерия и Колумбия. И на 1/4-финала губят трудно от домакина СССР с 1:2.

Две години по-късно Кувейт дебютира и на финалите на СП. Там отново завършва наравно с Чехословакия 1:1, но губи другите си два мача. Най-запомнящият се момент от участието му е когато недоволен от съдийско решение, председателят на Кувейтската футболна Федерация шейх Фатил Ал-Ахмед слезе на терена и принуди съдията да отмени гол на Франция. Така, както шеговито коментирахме в България, съветския съдия Мирослав Ступар успя „да запази световния мир“ с едно от най-срамните решения на финали на СП.

Бахрейн е по-добрия отбор в момента

В последните години Кувейт не може да се доближи от успехите си от преди 40 години. В момента Бахрейн е по-добрият отбор.

От скоро е с нов селекционер – хърватина Ромео Йозак. От него се очаква да класира отбора за финалите на СП през 2020.

Игра с прогнози и награди

Прогноза за Кувейт – Бахрейн

Йозак има опит като помощник треньор на Динамо Загреб, Осиек и националния отбор на Хърватска. А за последно беше старши треньор на Легия Варшава. Той предпочита системата 4-2-3-1 с един нападател и двама дефанзивни полузащитници.

На същата система залага и селекционерът на Кувейт – чехът Мирослав Соукуп. Не е изненада, че в мачовете и на двата отбора головете са рядкост и често едно попадение определя победителя.

В последните 8 преки двубоя между тях има 4 равенства – 2 пъти 0:0 и два 1:1. Както и две разменени победи с по 1:0.

Материалът Кувейт – Бахрейн, прогноза (09/10/2018) е публикуван за пръв път на Топ Залози.

Виж цялата прогноза на: https://topzalozi.com/2018/10/кувейт-бахрейн-прогноза/

Comments Off on Кувейт – Бахрейн, прогноза (09/10/2018)

Comments are closed.