Приятелски мач: Халешер – Щутгарт (15/05/2018)

Броени дни след края на мачовете в Германия много отбори ще проведат по 2-3 приятелски срещи.

Обикновено се срещат неравностойни отбори, играещи в различни лиги. Но за това пък елитните клубове използват случая да видят в игра някои футболисти, които рядко са участвали в официалните срещи през сезона.

В случая отбор от Трета лига ще приеме елитния Щутгарт, който по-късно ще гостува и на Цвикау.

Историята на Халешер ФК

Халешер ФК, известни в миналото като Хеми Хале, са отбор със скромна история. Все пак са печелили 2 пъти купата на ГДР. През 1971 са трети в лигата и през есента представят ГДР в турнира на УЕФА. Там срещат ПСВ Айндховен и след 0:0 в Хале шансовете им за реванша в Айндховен за класиране не са големи.

Мачът обаче така и не се играе, защото предната вечер в хотела, в който са настанени, избухва голям пожар. Един млад футболист от Хале е сред жертвите на пожара. А двама от неговите колеги – Клаус Урбанчик и Екхард Мозер, с риск за живота си и с цената на сериозни наранявания спасяват 14 души от съседни стаи.

35 години по-късно реванша все пак се играе, макар и под формата на приятелски мач. Тогава Хале играят в четвърта дивизия на Германия, а Филипсите тъкмо са спечелили шампионската титла в Холандия. Те вземат мача твърде на сериозно и разгромяват своите гости с 12:2!

Вижте още една прогноза за Халешер – Щутгарт

Прогноза за приятелския мач срещу Щутгарт

Едва ли и Щутгарт ще са толкова безмилостни, дори победата им май не е и толкова сигурна. Току що Цвикау и Борусия Дортмунд сътвориха голово шоу 4:4. Нещо подобно очаквам да се получи и в мача между Хале и Щутгарт.

Материалът Приятелски мач: Халешер – Щутгарт (15/05/2018) е публикуван за пръв път на Топ Залози.

Виж цялата прогноза на: https://topzalozi.com/2018/05/приятелски-мач-халешер-щутгарт-15-05-2018/

Comments Off on Приятелски мач: Халешер – Щутгарт (15/05/2018)

Comments are closed.