Транмиър – Форест Грийн: Прогноза и залог от Англия на Георги Драгоев

Ливърпулският Транмиър завърши редовния сезон в ужасна форма – без победа в последните четири кръга и само една в последните седем. Затова и се срина до шестата позиция след сезон, в който дълго време беше в Топ 3. Ако бе останал там, щеше да се класира директно в третото ниво, Лига 1.

Това може да изглежда като разочарование, но не променя факта, че Транмиър оставя зад себе си страхотен сезон. Това е едва първата му година обратно във Футболната лига след три сезона изгнание в Националната лига – това, което преди наричахме Конференцията.

За феновете на клуба, който между 1989-а и 2014-а се луташе между второто и третото ниво, преди рязко да пропадне надолу, сега вероятно имат усещане за дежа вю. Миналия сезон завършиха шести в конференцията, играха плейофи, стигнаха до „Уембли“, спечелиха финала и ето ги сега изправени пред същото предизвикателство, но едно ниво по-горе.

Форест Грийн Роувърс също има опит в плейофите. Той загуби на полуфиналите през 2015-а, на финала през 2016-а и спечели финала през 2017-а именно срещу Транмиър, за да го изпревари с една година във Футболната лига.

Разликата обаче е, че преди това Форест Грийн Роувърс никога не бе се класирал в професионалната лига, докато Транмиър има инерцията не само на миналогодишния си плейофен триумф, но и на десетилетия членство във Футболната лига, от която не бе изпадал след присъединяването си през 1921-а до 2015-а. Т.е., говорим в лицето на домакините за един много по-голям клуб, а при такива срещи това може да има значение.

Може да бъде отбелязана още една съществена разлика. Мениджърът на Транмиър Мики Мелън бе човекът, който миналия сезон с тях спечели плейофите. В добавка той има спечелени плейофи още веднъж по-рано в кариерата си с Флийтууд Таун, както и титла в Конференцията начело на същия тим и директна промоция от Лига 2 в Лига 1 начело на Шрюзбъри.

Още футболни прогнози от екипа на Букмейкър Рейтинги

Във всеки случай е много по-опитен от съперника си. Босът на гостите Марк Купър, син на легендата на Лийдс Тери Купър, се присъедини към Форест Грийн дни преди финала в плейофите преди две години и при самата победа над Транмиър нямаше реална роля.

Не случайно Транмиър е фаворитът. Макар и да спечели само две точки в последните си четири срещи, той си остава сила у дома. Имаше шест поредни победи на „Прентън Парк“, преди да загуби предпоследното си домакинство от…

Познайте кой! Именно Форест Грийн Роувърс. Гостите записаха дубъл срещу съперника си в хода на сезона и само шампионът на дивизията Линкълн завърши с по-добър актив навън от тях.

В същото време те бяха едва едва 16-и в класацията според домакинския актив в редовния сезон. Очевидно ще искат да постигнат добър резултат тук. От тази гледна точка можем да очакваме агресивен и донякъде открит двубой. Т.е., голове и в двете врати.

Единичен: Текущ
Англия, Лига 2, полуфинал
21:45/10 май
Транмиър - Форест Грийн
Гласувай - ще бъде ли печеливш залогът?
Гласували 0 човека
Печели 50%
Не печели 50%
Печели
Не печели
Не си съгласен с експерта?
Дайте прогноза
Единичен: Текущ
Англия, Лига 2, полуфинал
21:45/10 май
Транмиър - Форест Грийн
Гласувай - ще бъде ли печеливш залогът?
Гласували 0 човека
Печели 50%
Не печели 50%
Печели
Не печели
Не си съгласен с експерта?
Дайте прогноза

Запись Транмиър – Форест Грийн: Прогноза и залог от Англия на Георги Драгоев впервые появилась Букмейкър Рейтинги.

Виж цялата прогноза на: https://bookmaker-ratings.bg/tips/tranmere-forest-green-georgi-dragoev-10-05-19/

Comments Off on Транмиър – Форест Грийн: Прогноза и залог от Англия на Георги Драгоев

Comments are closed.