Юнкерен – Левангер, прогноза (02/05/2018)

Мач от 1/32-финалите за купата на Норвегия. Тук отборите от двете най-високи лиги в страната играят вече вторите си мачове от турнира и все още повечето двойки са между отбори с огромна разлика в класите.

Юнкерен

Юнкерен е малък клуб от град Бодьо. Едва в последните 4-5 години се утвърди като един от добрите отбори в една от групите на Трета Дивизия, четвъртото ниво от футболната пирамида на Норвегия.

Това е отбор, който обикновено стига до втория квалификационен кръг на турнира за купата, където играят само участници в долните дивизии. Така че самото класиране за 1/32 е някакъв успех за домакините.

Футболна статистика за мачове!

Левангер

Левангер играят две нива по-високо. Вече за пети сезон те са част от OBOS – ligaen. Там се представят стабилно и заемат места в средата на таблицата в крайното класиране във втората по сила лига в Норвегия.

Най-добрите им постижения за купата са достигането до 1/16 през 2013, 2015 и миналата година. Като и трите пъти са елиминирани у дома от Розенборг, най-силния и титулуван клуб в страната.

Стейнкер – Розенборг, прогноза (02/05/2018)

Прогноза

В предишния кръг Левангер победиха убедително с 3:0 като гост ФК Мо, отбор от класата на Юнкерен. Надявам и сега да подходят сериозно към срещата и да победят още в редовното време.

Все пак, предполагам че някои от титулярите няма да започнат мача и това ще даде възможност на домакините да вкарат поне 1 гол. Основание за това ми дава и представянето им в първите 3 кръга в група 6 на Трета дивизия. Там са вкарали 18 гола от две победи с 3:2 и 14:0 и загуба с 1:5 от фаворита Люн Осло.

Материалът Юнкерен – Левангер, прогноза (02/05/2018) е публикуван за пръв път на Топ Залози.

Виж цялата прогноза на: https://topzalozi.com/2018/05/юнкерен-левангер-прогноза/

Comments Off on Юнкерен – Левангер, прогноза (02/05/2018)

Comments are closed.