Агресивността в игрите на покер с реални пари

През последното десетилетие сме свидетели на истински бум в популяризирането на покера по целия свят, нови и все по-млади играчи държат рекордите за печалби от изминалите години. Може би най-големият принос в това уравнение има покера онлайн, осигурявайки достъп до игралните маси с реални пари на милиони играчи.

И въпреки това първите стъпки, които трябва да направи всеки играч, в света на покера са да изиграе десетки и стотици игри покер без да залага реални пари, за да има възможност да изучи играта и да развие необходимите умения за постигане на успех.

И все пак, когато направиш прехода от играта между приятели и тази за развлечение към играта с истински пари, ситуацията неминуемо се променя. Много опитни играчи, които обикновено са концентрирани върху динамиката на играта и стратегиите на залагане, понякога блокират, когато става въпрос за игра с реални пари и започват да играят свито, изгубвайки потенциалът на голяма част от стойностните си ръце. Ето две от на-често срещаните подобни ситуации и стъпките за справянето с тях.

Не се ограничавай само с един един единствен залог в продължение. В игрите с реални пари ако направиш raise pre-flop, а после направиш само един залог на flop със сигурност си на път да останеш без чипове. На flop можеш да получиш call с много широк range и това не трябва да те обезкуражава. При покера, който не е агресор, ще бъде атакуван, а съперниците, които видят несигурност или прекъсване в твоите залози ще се опитат да се възползват от това.

Успехът зависи не само от силата на ръката, но и от инициативата. Истината е, че трябва много да внимаваш за стойността на залога, както и позицията, от която го пласираш. Но не се стеснявай да бъдеш агресивен, когато имаш силна ръка.
Изолирай лимпърите! Основно правило в покера с пари е да изиграеш колкото се може повече потове, от добра позиция срещи слаби съперници. Ако начинаещ играч даде limp от early position и всички останали преди теб дадат fold, тогава е почти задължително да играеш raise, за да го изолираш.

Друга често срещана тактическа грешка е да направиш limp behind, т.е. да дадеш само call на big blind или пък fold със средно силна ръка. Един играч вече показа слабост, правейки imping в early position, така че възползвай се от ситуацията и поеми инициативата. Има голям шанс да даде fold на твоя raise. Така че изолирай лимпърите по-често и ще имаш всички шансове печалбите ти да растат.