Бурирам Юнайтед – Джеонбук Моторс, прогноза (08/05/2018)

Бурирам Юнайтед е домакин на Джеонбук Моторс в първи мач от 1/8-финалите на Шампионската лига на Азия.

Джеонбук Моторс

Корейските клубове са сред най-успешните в Шампионската лига на Азия. Общо 11 отбори от Корея са ставали шампиони на Континента. 5 от които само в ерата на Шампионската лига, която стартира през 2003 година. Джеонбук Моторс са първия и последния корейски отбор, който я печели – съответно през 2006 и 2016 година.

В края на 2016 един от скаутите на клуба е хванат да дава 5 милиона вона подкуп на двама странични съдии в мач от местната К лига. Клубът е глобен с 100 милиона вона (около 91 хиляди долара), а Азиатската федерация не ги допуска до Шампионската лига.

Въпреки че са наказани с отнемането на 9 точки, Моторс отново печелят местната К лига – за пети път в последните 9 години. Така клубът, зад който стои автомобилния гигант Хюндай, отново е в играта и в Азия. И спечели убедително една от групите с 15 точки от 18 възможни с единствена загуба като гост – 2:4 от китайския Тиянджин.

Затвори залог по време на мач – може и автоматично!

Бурирам Юнайтед

Бурирам Юнайтед не могат да се похвалят с подобни успехи. Но и те са почти несменяеми шампиони на Тайланд в последните няколко години и натрупаха доста опит в Шампионската лига.

Сега за втори път успяха да излязат от групата. И то за сметка на отбори като корейския Жежу Юн и японския Серезо Осака.

Те са много корав отбор, особено на своя Чанг Арена. В групата направиха две равенства с победителя Гуанджу Евъргранде, най-силния китайски клуб в последно време и двукратен шампион на Азия през 2013 и 2015.

Топ футболни залози!

Прогноза

Очаквам доброто представяне на Бурирам Юнайтед да продължи и в плейофите, макар че противникът им един от кандидатите за трофея. Всъщност, едно равенство напълно устройва Джеонбук с оглед предстоящия реванш в Корея.

Според мен хикса е най-вероятен изход от мача. Но не изключвам и минимална победа за гостите.

* АХ – Азиатски Хендикап.

Материалът Бурирам Юнайтед – Джеонбук Моторс, прогноза (08/05/2018) е публикуван за пръв път на Топ Залози.

Виж цялата прогноза на: https://topzalozi.com/2018/05/бурирам-юнайтед-джеонбук-моторс-прог/

Comments Off on Бурирам Юнайтед – Джеонбук Моторс, прогноза (08/05/2018)

Comments are closed.