Далкурд – Йостерсунд, прогноза (08/04/2018)

Още втория кръг на Алсвенска предлага нещо като северно дерби между два отбора, които до скоро играеха в третото ниво на футбола в Швеция.

Далкурд

Само 14 години след основаването си Далкурд успя да се предвижи от 7-ма дивизия да елитната лига.

Клубът е част от програмата на шведското правителство. В началото на новия век то поощрява създаването на спортни клубове на етническа основа, които да намерят занимание на децата на множеството емигранти от Близкия изток и Балканите.

Далкурд, което в превод означава кюрдски клон, е основан от група кюрди в Бурленге. Но по-късно мъжките отбори се местят в близката Упсала. Там клубът строи нов стадион, който ще бъде завършен през 2020 година.

Ранно изплащане при 2 гола аванс!

През тоя сезон отборът ще играе мачовете си в отстоящият на 110 километра Йевле. Това вероятно ще се окаже фатално за класирането на отбора, който разчита много на домакинската подкрепа на малобройна, но темпераментна публика.

Йостерсунд

Гостите също са нов клуб с едва 24 годишна история.

Йостерсунд беше сред приятните изненади в последното издание на турнира за Лига Европа. Там премина през трите квалификационни кръга и дори излезе от груповата фаза.

Това е едва трети сезон за тях в Алсвенска. Лично моите очаквания са, че отборът трудно ще повтори играта си от миналата година.

Арсенал – Саутхямптън, прогноза (08/04/2018)

Прогноза

До сега двата отбора са се срещали общо 5 пъти. Единият от тях в контрола преди 2 години, завършила без победител – 0:0. Останалите 4 мача са в рамките на Първа дивизия Север – през 2012, които завършват съответно 2:2, 1:1 и през 2010, когато Далкурд побеждава два пъти с по 3:2.

Резултати, които в момента едва ли имат някакво значение. Освен да дадат известно самочувствие на новаците да не загубят мача.

Материалът Далкурд – Йостерсунд, прогноза (08/04/2018) е публикуван за пръв път на Топ Залози.

Виж цялата прогноза на: https://topzalozi.com/2018/04/далкурд-йостерсунд-прогноза-08-04-2018/

Comments Off on Далкурд – Йостерсунд, прогноза (08/04/2018)

Comments are closed.