Доказано: 67% от украинските отбори уговарят мачове!

уговорени мачове украйна

От общо 52 професионални клуба в Украйна, цели 35 са заподозрени в уговорени мачове. Това прави 67% от всички отбори! Шокиращата новина бе съобщена от отдел „Икономическа защита“ към местната полиция. Като от Висшата лига на Украйна има 5 клуба в списъка:

  • Олександрия
  • Ворскла Полтава
  • Заря Луганск
  • Зирка Кропивницки
  • Олимпик Донецк

Министърът на вътрешните работи Арсен Аваков заяви на брифинг във връзка с този случай:

В 4-те лиги в украинския футбол участват 52 клуба. След сложни следствени и оперативни действия са събрани доказателства за съществуването на 5 престъпни групи и съучастие на 35 клуба в договаряне на мачове. В тези групи влизат президенти, бивши и настоящи футболисти, съдии, треньори, търговски структури и граждани на Украйна. По този начин следователите са открили 327 души, които са замесени в корупционните схеми и престъпни деяния в повече от 57 случая.

Резултатите в договорените мачове са били отдавна известни на престъпниците, което им е дало възможност да спечелят много пари от залози. Те лично или чрез свои пълномощници са залагали в азиатски букмейкърски къщи. Този бизнес им е донесъл сериозни суми – по около 5 млн. долара годишно. Трябва да се отбележи, че заради анонимността, непрозрачността и липсата на контрол азиатските заложни къщи са предпочитани за подобни схеми.

Следователно, с цел собственото им обогатяване, организаторите са предприели всички мерки, за да гарантират, че мачът ще приключи с резултата, който им е нужен. От подкупване на играчи, съдии и собственици на клубове до откровени заплахи. Размерът на сумата за победа или равенство е варирал от 30 000 до 100 000 гривни (1000 – 3300 евро). Например представител на ФК Суми предложил на съдията 30 000 гривни за равенство или 100 000 гривни за победа в мача срещу Волин Луцк. Срещата завърши с успех за домакините и арбитърът си получи „наградата“. Предаването на парите стана на следващия ден в заведение за обществено хранене. Така съдията получи 3900 долара за добре свършената работа.

Президентът на федерацията Андрей Павелко допълни:

В продължение на години за този проблем се премълчаваше. Благодарен съм на правоохранителните органи и прокуратурата, че с общи усилия разкрихме този раков тумор. Футболисти, треньори, съдии и функционери ще получат своите наказания, но в същото време така ще се ваксинираме за бъдещи корупционни схеми. За мен тази борба е №1, защото разяжда не само Украйна, а целия свят. А у нас бе истинска катастрофа през последните 10-12 години.

По-рано през деня се появи информация, че Футболната федерация на Украйна прекрасно е знаела за съдии, залагали на мачове, които са ги ръководили.

Световно първенство по футбол: Мондиал 2018 – програма, резултати, прогнози!

Материалът Доказано: 67% от украинските отбори уговарят мачове! е публикуван за пръв път на Топ Залози.

Виж цялата прогноза на: https://topzalozi.com/2018/05/украински-отбори-уговарят-мачове/

Comments Off on Доказано: 67% от украинските отбори уговарят мачове!

Comments are closed.